Blue House Apartmani Sibenik

 

 

Apartmani Sibenik Blue House

apartmani sibenik

blue-house@email.ht.hr

apartmani sibenik

 

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter 

apartmaninfo

 

MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL / ŠIBENIK / 22. LIPNJA - 06. SRPNJA

„Dječji" grad, kako Šibenik od milja mnogi zovu, je domaćin jedine dječje manifestacije u Republici Hrvatskoj međunarodnog karaktera – Međunarodnog Dječjeg Festivala, koji svake godine uvijek iznova posljednjeg tjedna u lipnju i prvog tjedna u srpnju mami osmjehe djece i odraslih, te ih poziva, ne samo da uživaju u predstavama, koncertima ili izložbama inozemnih ili domaćih dječjih i odraslih umjetnika, već da i sami daju svoj doprinos Festivalu u vidu različitih radionica tijekom tih 15ak dana. 

Za vrijeme Festivala jedan mali gradić, što Šibenik jest, poprima sasvim drugačije dimenzije – postaje mjesto susreta, centar umjetnika, kazališnih skupina, muzičara i znanstvenika, kako punoljetnih, tako i maloljetnih sa zajedničkim ciljem – da se dobro igraju, da se dobro opuste, da se dobro zabave! 

MEĐUNARODNI SAJAM U SREDNJOVJEKOVNOM ŠIBENIKU / ŠIBENIK / 06.-08. RUJNA

Grad Šibenik svake godine krajem rujna povodom dana zaštitnika Grada – Sv. Mihovila vraća duh prošlosti, te oživljava svoja srednjovjekovna vremena. Tijekom tri dana gradom dominiraju šetači u tradicionalnim nošnjama i odorama, žongleri, klaunovi, fanfare, streličari, vitezovi, gudači, orguljaši, a istovremeno šibenski obrtnici demonstriraju tradicionalne načine obrade drva, kovina, šiblja i kamenja.

VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE / ŠIBENIK / 23.-24. KOLOVOZA

Nadaleko poznati kao najbolji pjevači u Dalmaciji, Šibenčani se posebno ponose Večerima dalmatinskih šansona, koje se tradicionalno održavaju krajem kolovoza, a nude poseban doživljaj dalmatinske klapske pjesme

GARDEN FESTIVAL / TISNO / 03.-10. SRPNJA

Nova lokacija je neotkriveni muzički raj, mjesto nastalo na tjesnacu, dijelom na otoku Murteru, a dijelom na kopnu, pa se u mjestu nalazi I pokretni most koji Murter povezuje s kopnom.

UŽANCE ŠIBENSKOG KRAJA

Ljubiteljima starih seoskih običaja i dobre „spize" poseban ugođaj nude Eko-etno sajam u najmanjem gradu Šibenske regije - Gradu Skradinu, Festival ruralne kulture u Kninu, Večer domaće kužine u Pirovcu, te Primoštenske užance područja poznatog po proizvodnji jednog od najkvalitetnijih crnih vina u Hrvatskoj – crnog vina „Babić". Tu su također i Tradicionalne magareće trke u Tribunju, koje mame osmijehe, kako onih najmanjih, tako i onih velikih.

TRADICIONALNE MAGAREĆE TRKE / TRIBUNJ / 01.KOLOVOZA

SAJAM AGROTURIZMA / SKRADIN / 30. TRAVNJA - 01. SVIBNJA

Na sajmu se predstavljaju skradinski tradicionalni zanati, izrada nakita i narodnih nošnji te rukotvorina i prehrambenih eko-proizvoda.

SAJAM CVIJEĆA / TISNO / 08. SVIBNJA

Tu se donose sadnice, vrtni cvijeće i bilje, masline, smokve, bademi, ... Također osim samog izlaganja otvorena je mogućnost i prodaje, ne samog cvijeća i bilja, već također i tradicionalnih proizvoda od istih, poput rakije, ulja i slično.

ZVONIMIROVI DANI / KNIN / LIPANJ

Manifestacija je u stilu XI st., povratak u Zvonimirovo doba čime kninska Tvrđava postaje još atraktivnija za posjetitelje i građane grada Knina. Posjetitelji se imaju priliku upoznati s poviješću, tradicijom i kulturnom baštinom hrvatskog kraljevskog grada Knina.

Kostimirani glumci odjeveni su u replike viteških kostima i hrvatskih nošnji iz 11. stoljeća, a utvrdom koračaju kraljevski vojnici koji Kninjanima i njihovim gostima pružaju prizor života na hrvatskom kraljevskom dvoru onog doba.

KRAPLJANSKA FEŠTA / KRAPANJ-BRODARICA / 02. KOLOVOZA

VODIČKA FEŠTA / VODICE / 04. KOLOVOZA

  • Maksim Mrvica, Josipa Lisac i tri sopranistice Valentina Fijačko, Helena Lucić Šego i Marija Kuhar Šoša zvijezde su otvorenja ljetne pozornice na tvrđavi svetog Mihovila 7. lipnja

 

 

blue house apartmani sibenik

 

Apartment Sibenik Blue House

 
blue house apartmani sibenik Rezervacije Blue House Apartmani Sibenik blue house apartmani sibenik Blue House Apartmani Sibenik blue house apartmani sibenik Apartmani Sibenik apartman blue house sibenik